Om Pastoren

Og hvem er pastoren så?

Mit navn er Brian K. Schønberg, og jeg er præst ved Ledøje-Smørum Kirker, der ligger på grænsen til Storkøbenhavn.

Jeg bor i Ballerup, der grænser op til Ledøje-Smørum, med min hustru og vores fire børn (to piger og to drenge), og har derudover to voksne udeboende sønner. Så det er en stor børneflok og stort ståhej, når alle er hjemme.

Jeg er cand. theol. fra Københavns Universitet i 2016, og har, før jeg begyndte at læse teologi i 2009, lavet en masse forskellige ting (hvilket ofte er en stor fordel i præsteembedet).

Jeg har en stor kærlighed til og interesse for liturgi, økumenisk teologi (altså læren om splittelsen og enheden i de kristne kirker) og kirkehistorie. Især bøhmisk og tjekkisk kirkehistorie har jeg brugt meget tid på, og var så heldig at have mulighed for at fordybe mig i ved Karls Universitetet i Prag, Tjekkiet i 2012. Herudover arbejder jeg på to bøger, som gerne skulle se dagens lys inden for de næste år. Og så bruger jeg selvfølgelig tid på bloggen her.

Udover teologien bruger jeg tid på familie, litteratur, tobaksdyrkning (altså almindelig tobak – ikke deres euforiserende artsfæller), havearbejde og diverse gør-det-selv-projekter.

KATOLSK LIV | EWTN Danmark

Katolsk Liv │ EWTN Danmark │ Livet som katolsk kristen

Brother Schoenberg

Faith - Bible - Church - Liturgy - Society

Små Epistler

Søg indad og forstå verdenen

Guds Ord

Bibelvers fordelt på tema

%d bloggers like this: