7 citater om Gud og kristendom

I dagens indlæg vil jeg dele nogle citater, som jeg holder særligt af, med Jer om Gud og kristendom.

1 – Sankt Augustin

Hvis du tror på det i Evangelierne du kan lide, og afviser det du ikke kan lide, er det ikke evangeliet du tror på, men dig selv!

Sankt Augustin (354-430) var teolog og en af de mest kendte kirkefædre. Han blev biskop af Hippo i vore dages Algeriet.

Augustins citat er lige så aktuelt i dag som dengang. Mange mennesker vælger de ting fra i evangelierne, som de har svært ved at forlige sig med, eller som de ikke kan lide. De sammensætter så at sige selv deres kristendom efter, hvad de synes passer til dem. Problemet er bare, som Augustin påpeger, at man i så fald ikke tror evangeliet, men på sin egen udlægning og dermed sig selv.


2 – John Henry Newman

Jeg søgte Guds stemme ved at kravle op i det højeste tårn, men Gud sagde: Gå ned igen – jeg bor blandt folkene.

John Henry Newman (1801-1890) var en af hovedmændene bag den højkirkelige bevægelse i England, den såkaldte Oxfordbevægelse, og forfatteren til nogle af de 90 skrifter i det man kan kalde bevægelsens programskrift ”Tract for the Times”.

At søge Gud i det højeste – i det højeste tårn, som Newman udtrykker det – er det vi ofte gør. Vi tror, at Gud kun findes i det store og ophøjede. Men vi glemmer, at der, hvor Jesus virkede og lod Guds Rige brød igennem var blandt almindelige mennesker. Det er blandt de lidende og ensomme Gud er stærkest og tydeligst til stede.


3 – Aleksandr Solsjenitsyn

“En stor ulykke har ramt Rusland: Mennesket har glemt Gud; derfor er alt dette sket”.

Aleksandr Solsjenitsyn (1918-2008) var russisk forfatter og systemkritiker. Han tilbragte en årrække i Stalins berygtede GULAG-lejre, som blev emnet for hans mest kendte bog ”GULAG-Øhavet”.

Citatet af Solsjenitsyn er taget netop fra bogen ”GULAG-Øhavet”, hvor han erindrer bønderkonerne i sin barndomsby, der kædede den russiske revolution og kommunisternes magtovertagelse og det efterfølgende diktatur sammen med den manglende tro på Gud. Ved at glemme (fornægte) Gud opgav man respekten for menneskets værdighed og enhver moralsk barre, og gav i stedet plads til ondskaben og det laveste i mennesket.


4 – Biskop Fulton J. Sheen

Hvis du ikke lever efter det du tror, begynder du at tro på den måde du lever.

Fulton J. Sheen (1895-1979) var amerikansk katolsk biskop og var i mange år vært først på et radioprogram og siden på et tv-program.

Sheen behandler i citatet noget ofte forekommende; vi ved, hvordan vi burde opføre os som troende. Men jo mere vi ikke gør det, som vi burde, begynder vi at opfatte det ’forkerte’ vi gør, som det rigtige og tro det er rigtigt.


5 – Mr. T

Hver morgen star jeg op og siger ’Fader, giv mig styrke i dag, ikke så jeg kan løfte 500 pund, men giv mig styrke, Herre, så jeg kan tale, så mine ord motiverer, inspirerer nogen, Herre, når de ser mig, så lad dem se dig. Når de hører mig, Herre, lad dem høre dig.

Har man set boksefilmen ’Rocky III’ fra 1982 med Sylvester Stallone eller tv-serien ‘The A-Team’, kender man også Mr. T.
Inden sin filmkarriere Mr. T arbejdede som bodyguard og havde en imponerende fysik. Opvokset i et troende hjem, med en far der var prædikant, er han – trods sin hanekam, guldkæder og rå fremtræden – også stærkt troende, hvilket han aldrig har lagt skjul på, hverken på højdepunktet i sin karriere eller siden. I dag bruger han sin platform som kendt på at evangelisere.

Mr. T’s citat udtrykker det, enhver kristen bør stræber efter; at vi kan inspirere andre og lede dem til Kristus. Således at det ikke er os der er i centrum, men at vi altid i det, vi siger og gør, peger hen til Ham.


6 – G. K. Chesterton

“Det mest utrolige ved mirakler er, at de sker.”

G. K. Chesterton (1874-1936) var engelsk forfatter og katolik. De fleste herhjemme kender nok hans figur ‘Fader Brown’ fra tv-krimi-serien af samme navn.

Citatet er utrolig morsomt, da det på én gang forklarer, hvad vi forstår ved et mirakel (noget der ikke burde ske), og det forunderlige – at det rent faktisk sker.


7 – Fjodor Dostojevsky

“Elsk specielt børn, for de er syndfri som englene; de lever så mildt og renser vore hjerter, som var de der for at lede os.”

Som voksne kan det være gavnligt at kigge på børnene. Børn har en naturlig taknemmelighed og glæde over livets selv mindste undere. De finder hele tiden nye fantastiske sider af det, vi voksne tager for givet. Og den tillid de møder livet og Gud med bør vi lade os inspirere af. Og citatet leder tankerne hen på Jesu møde med de små børn, hvor Han siger de fantastiske ord, som vi hører ved dåben: »Den, der ikke modtager Guds rige ligesom et lille barn, kommer slet ikke ind i det.«


Og så et ekstra citat

der taler for sig selv:

At lytte til nonners skriftemål er som at blive stenet til døde med popcorn.

Biskop Fulton J. Sheen

Har du nogle yndlingscitater om Gud, tro og kristendom, som du vil dele, så skriv dem i kommentarfeltet og del dem med os andre.

Guds Fred til Jer alle, og husk: Gud elsker dig!
Pastor Schønberg

Stem om hvad du synes om indlægget – så hjælper du mig til at vide, hvilke indlæg du som læser finder særlig interessant, så bloggen kan blive endnu bedre.


Husk vi er stadig i gang med at samle ind til næste år på bloggen. Så giv et bidrag og vær med til at arbejdet kan fortsætte.

Støt pastorschoenberg.com

Med en donation er du med til at vedligeholde driften af pastorschoenberg.com, og sørger for at siden kan nå endnu flere mennesker med indlæg om kirke, historie, tro og være med til at det glædelige budskab spredes.

25,00 kr.Kategorier:Diverse, Humor, Samfund

Tags: , , , , , , , , ,

5 replies

 1. “Må du blive velsignet
  med livsmod og livsglæde.
  Må dine rødder nå ned til de rene kilders vand.
  Må dine vinger fyldes af vinden.
  Må livet glæde sig over at du er til.
  Må Guds gode Ånd føre dig til
  Landet hvor tankerne finder ro.”

  Denne velsignelse af Martin Lönnebo (tidligere biskop i Linköpings stift, Sverige) bringer mig megen glæde – håber at den også kan glæde læsere her på pastor Schønbergs blog.

  De bedste hilsener fra
  Hverdagspilgrimmen

  Liked by 2 people

  • Tusind tak.
   Det er meget smukt.
   Martin Lönnebo er også manden bag Kristuskransen (en bedekrans – af nogle kaldet den lutherske rosenkrans), som jeg har tænkt at behandle i et indlæg den kommende tid.
   Man skulle tro, at du er tankelæser 🙂

   Liked by 1 person

   • Glæder mig til at læse dit indlæg om Kristuskransen. Bedekransen der for mig er en utrolig berigende mulighed for personlig bøn og samtidig er omsluttet af frelseshistorien. Ja, det er du meget mere kompetent til at tale om 🙂

    Liked by 1 person

 2. At gengælde godt med ondt er dæmonisk,
  At gengælde godt med godt er menneskeligt
  At gengælde ondt med godt er guddommeligt
  • Alfred Plummer, engelsk præst. Citatet er set i Jens Ole Christensens bog: Dyb hvile og harmonisk liv (Om bjergprædikenen (Matt. 5 – 7))., side 109.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

KATOLSK LIV | EWTN Danmark

Katolsk Liv │ EWTN Danmark │ Livet som katolsk kristen

Brother Schoenberg

Faith - Bible - Church - Liturgy - Society

Små Epistler

Søg indad og forstå verdenen

Guds Ord

Bibelvers fordelt på tema

%d bloggers like this: