Giv din bedste gave videre til andre!!!

Jeg tror, alle har prøvet at få en julegave, som man i virkeligheden ikke bryder sig om! En af den slags gaver der er skudt helt over målet. Noget som man slet ikke har ønsket sig og aldrig kunne drømme om at købe selv. Mest af alt har man lyst til at sige: »Jeg bryder mig ikke om den – kan jeg ikke få den byttet?«

Men man gør det ikke. For man er glad for at giveren jo trods alt har gjort sig besværet sig med at købe gaven, pakke den ind og derfor siger man også oprigtig tak, fordi den er givet af et godt hjerte.

Men hvad gør man så med sådan en gave? Måske gemmer du den væk!? Måske er tanken endda slået ned i dig (måske har du endda gjort det): «Jeg giver den videre til en anden. Så slipper jeg af med gaven og sparer ovenikøbet penge på gaveindkøbene!« I alle tilfælde ville man næppe tale højt om det.

Anderledes er det med de gaver, som vi er glade for. Dem kunne vi aldrig drømme om at bytte – og slet ikke give videre til en anden for at spare gavepengene. Nej – de bedste gaver vil vi beholde for os selv!

Men tænk om vi gav den største og bedste gave videre til andre!?

Da Gud julenat gav os sin søn, gav Han os den største gave vi kan få. For da Gud lod sig føde som menneske viste Han os, hvor meget Han elsker os. Han viser os, at Han ikke er en fjern Gud, der troner i sin himmel og er ligeglad med sin skabning og ligegyldig over for dets bønner. Derimod elsker Han os så meget, at Han kommer til os i skikkelse af et nyfødt og uskyldigt barn. Og gennem sit liv og gerning, sin død og opstandelse viste Han os vejen til det evige liv.

Se – sådan én gave som Jesus er, vil man helt sikkert ikke bytte med noget andet, men derimod holde fast på.

Men i modsætning til andre gaver, så er det en gave, som det er meningen at vi skal dele med andre!

For troen skal ikke gemmes væk. Det er ikke noget som kun er vores – noget der kun er mit! Den skal deles med andre. Det er hele formålet med gaven.

Men det er også en af de gaver, som kan være svær at give videre! Det er ikke alle, der vil tage imod den.

Prøv selv, at gå ud på gaden og spørg forbipasserende: »Vil du have 1.000 kroner?« så vil 99,5% sikkert svare »ja tak«, og uden yderligere spørgsmål tage imod pengene – de skal nok finde noget at bruge dem til!

Men spørg så selvsamme folk, om de vil tage imod Jesus som Herre og Frelser, og så vil 99,5% sige »nej tak« og skynde sig videre – det har de ikke noget at bruge til! (tror de!)

Derfor er det en af de gaver man kan overveje, hvordan den kan gives videre til andre.

Frans af Assisi sagde: Forkynd Evangeliet, om nødvendigt med ord!

Forkynd Evangeliet, om nødvendigt med ord!

Frans af Assisi

Det betyder, at vi ikke nødvendigvis skal præsentere folk for Jesus udelukkende med ord, men gennem vores livsførelse og i vores forhold til næsten. Vi skal vise overbærenhed når det er nødvendigt! Vær altid hjælpsom! Hjælp de der mangler og er i nød! Vis kærlighed over for de der mangler det! Vær omsorgsfuld for de der har brug for det! Lær folk at kende Jesus gennem dine handlinger – for når de lærer dig at kende kan du med ord vise dem vejen til Jesus – den største gave man kan få!!!

Skriv en kommentar og lad mig vide, hvordan man kan forkynde uden ord!?

Guds Fred til Jer alle, og husk: Gud elsker dig!
Pastor Schønberg


Skriv din mail-adresse herunder – og få besked direkte i din indbakke, hver gang et nyt indlæg lægges op på bloggen!


Støt pastorschoenberg.com

Støt Pastor Schønbergs blog og hjælp med at sprede det glædelige budskab og kendskabet til den kristne kirke.

25,00 kr.

Du kan støtte bloggen med et fast månedligt eller årligt beløb herKategorier:Højtider, Højtider-Jul, Mission

Tags: , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

KATOLSK LIV | EWTN Danmark

Katolsk Liv │ EWTN Danmark │ Livet som katolsk kristen

Brother Schoenberg

Faith - Bible - Church - Liturgy - Society

Små Epistler

Søg indad og forstå verdenen

Guds Ord

Bibelvers fordelt på tema

%d bloggers like this: