De synoptiske evangelier – download

De tre første evangelier; Matthæus-, Markus- og Lukasevangeliet (det fjerde værende Johannesevangeliet) benævnes også de synoptiske evangelier.

Ordet ‘synoptisk’ kommer fra græsk συνοπτικός, og kan bedst oversættes med ”se sammen” eller ”samskuende”. At de tre evangelier kaldes synoptiske skyldes, at disse tre evangelier har sammenfald, både i kronologi og indhold, der taler for, at de er litterært afhængige af hinanden.

Således indeholder Matthæus- og Lukasevangeliet indeholder næsten alt indholdet fra Markusevangeliet, medens en mindre del findes i begge de to evangelier, men ikke i Markusevangeliet.

Der har været sammensat forskellige teorier om, hvordan de synoptiske evangelier er blevet til. Forhåbentlig får jeg indenfor overskuelig fremtid tid til, at skrive et indlæg om de synoptiske evangelier og disse teorier.

Indtil videre kan du downloade en oversigt over de synoptiske evangelier og Johannesevangeliet sidestillet, så du selv kan studere sammenfaldene.

Der er to dokumenter; et med baggrundsbillede og et uden (hvis du vil printe og ikke bruge for meget blæk)

God fornøjelse

Guds Fred til Jer alle, og husk: Gud elsker dig!
Pastor Schønberg


Få besked, når et nyt indlæg lægges på bloggen – skriv din email-adresse herunder – så går du ikke glip af noget!Kategorier:Bibel, Bibel-Det Nye Testamente, Bibel-Johannesevangeliet, Bibel-Lukasevangeliet, Bibel-Markusevangeliet, Bibel-Matthæusevangeliet, Bibelstudie, Diverse, Downloads, Teologi

Tags: , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

katolskliv.dk/

Katolsk Liv │ EWTN Danmark │ Livet som katolsk kristen

Brother Schoenberg

Faith - Bible - Church - Liturgy - Society

Små Epistler

Søg indad og forstå verdenen

Guds Ord

Bibelvers fordelt på tema

%d bloggers like this: