Kirkernes stamtræ (download)

I dagens indlæg kan du downloade et “stamtræ” over de forskellige kirkeretninger.

Jeg har længe overvejet at lave et skema over de forskellige kirkeretninger til bloggen, og nu tænkte jeg tiden var inde. Årsgen er, at når jeg læser debatter på kristne grupper på Facebook, får man indtrykket, at nogle gruppemedlemmer ikke er villige til at lære af andre eller forstå andre, men derimod i stedet fremturer med sin egen overbevisning, og ofte i en ubehagelig og nedladende tone overfor andre – ja, til tider kommer man i tvivl om, hvorvidt man befinder sig i et kristent forum.

Mit håb er at nærværende skema, til trods for at vi er medlem af forskellige kirkesamfund, enten grundet personlig overbevisning eller tradition, og vil forsvare netop vores standpunkt, minder os alle om, at vi har samme ophav, nemlig den kirke der blev indstiftet af Jesus Kristus. Og jeg håber, at vi når vi diskuterer troen indbyrdes, vil gøre det i den kristne ånd, som Sankt Paulus beskriver i sit brev til kolossenserne;

Ifør jer da, som Guds udvalgte, hellige og elskede, inderlig barmhjertighed, godhed, ydmyghed, mildhed, tålmodighed. Bær over med hinanden og tilgiv hinanden, hvis den ene har noget at bebrejde den anden. Som Herren tilgav jer, skal I også gøre. Men over alt dette skal I iføre jer kærligheden, som er fuldkommenhedens bånd. Kristi fred skal råde i jeres hjerter; til den blev I jo kaldet som lemmer på ét legeme. Og vær taknemlige. Lad Kristi ord bo i rigt mål hos jer. Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud. Hvad I end gør i ord eller gerning, gør det alt sammen i Herren Jesu navn, og sig Gud Fader tak ved ham!

1. brev til kolossenserne, kapitel 3, 12-17

Jeg håber, at skemaet kan bidrage til en besindelse på vor fælles kristne arv og en anerkendelse af at andre kristne, trods det vi måtte opfatte som fejl, mangler og forkert lære, ikke er dårligere mennesker, end vi selv, og skal behandles med tålmodighed og i kærlighed.

Som den amerikanske biskop og kendte radio- og tv-vært Fulton Sheen udtrykte det (efter hukommelsen): Vi mødes måske ikke på kirkebænken, men vi kan mødes på vores knæ i tilbedelse af Gud!

Download Kirkernes Stamtræ

PS: Jeg undskylder på forhånd, at et sådant skema ikke kan have hver knopskydning med (pga. pladsen til rådighed på et a4-ark), så jeg undskylder på forhånd, at ikke alle vil se netop deres kirkesamfund repræsenteret. Jeg modtager gerne evt. rettelser, hvis der er nogle årstal eller lignende der skulle være fejlagtige.

En stor tak til diverse hjemmesider, der har tjent som inspiration og kilder til skemaet.

Guds Fred til Jer alle, og husk: Gud elsker dig!
Pastor SchønbergKategorier:Debat, Diverse, Downloads, Kirke, Kirkehistorie, Kristenliv, Samfund, Teologi

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

KATOLSK LIV | EWTN Danmark

Katolsk Liv │ EWTN Danmark │ Livet som katolsk kristen

Brother Schoenberg

Faith - Bible - Church - Liturgy - Society

Små Epistler

Søg indad og forstå verdenen

Guds Ord

Bibelvers fordelt på tema

%d bloggers like this: