Læs Biblen på ét år!!!

Under den nuværende nedlukning af Danmark, på grund af corona-virussen, tilbringer mange mere tid hjemme i stuen end normalt. Og det kan mildest talt være svært af få tiden til at gå. Så måske er det på tide at begynde at læse Biblen?!

Mange føler i øjeblikket, på grund af nedlukningen, at ensomheden kan trænge sig på. Bekymringer om fremtiden kan tynge, dagene bliver ensformige og kedsomheden kan gøre en trist og tvær. Hér kan bibellæsning virke som en frisk kilde til trøst, glæde og håb.

De fleste har et eksemplar af Biblen stående i reolen, men finder sjældent tiden til at læse i den. Man vil gerne have den læst, men som regel bliver det ved de gode intentioner. For når man tager den ud af reolen, kan det virke uoverskueligt. Hvor skal man begynde? Hvor mange sider eller kapitler skal man læse om dagen?

Som med så meget andet i livet er det bedst at have en plan, når man giver sig af med en opgave som at få læst Biblen.

Jeg har selv prøvet at finde læseplaner, som jeg synes var fornuftige og er stødt på alle slags: læs Biblen på én måned, på tre måneder, på seks måneder (men at læse Biblen på så kort tid medfører som regel, at man enten mister lysten undervejs, eller simpelthen læser og læser uden egentlig af forstå det læste). Andre læseplaner er opstillet efter begivenheder, således at man læser beretningerne om Jesu liv i kronologisk orden og veksler mellem Evangelierne (hvilket kan blive meget forvirrende). Man kan også vælge Bibelselskabets læseplan, hvor man over et tidsrum på fem år får læst næsten hele Biblen igennem. Der er altså nok at vælge mellem, når det angår Bibellæseplaner.

Jeg har udarbejdet en Bibellæseplan, hvor man kan få læst Det Gamle – og/eller Det Nye Testamente på ét år (alternativt Det Gamle Testamente på to år).

For at gøre det overskueligt læser man hver dag et til tre kapitler i Det Gamle Testamente og et kapitel i Det Nye Testamente fem dage om ugen, således at man har weekenden fri (i weekenden bør man i stedet bruge lørdagen til at læse teksterne til søndagens Højmesse og reflektere over dem og om søndagen deltage i Højmessen).

Tips til succesfuld Bibellæsning:

Du kan printe læseplanerne herunder – og gå i gang med det samme. Under rubrikken ”uge” skriver du nummeret på den pågældende uge, hvor du går i gang – og så er det ellers derudaf.

På trods af at du bruger en Bibellæseplan kræver daglig bibellæsning disciplin! Et tip til at følge læseplanen er, at du afsætter et bestemt tidsrum, hvor du læser: Det kan være om morgenen, efter aftensmaden eller inden sengetid. Og husk at give dig tid til at sidde –eller ligge – lidt, og tænke over og tygge på det du har læst!

Er man kun interesseret i for eksempel at gennemlæse Det Nye Testamente kan man nøjes med læseplanen til dette.

Bemærk: I den etårige læseplan for Det Gamle Testamente er Salmernes Bog ikke medtaget.

Har du ikke Biblen derhjemme kan den læses online her på Bibelselskabets hjemmeside, hvor du også kan finde læsningerne til søndagens Højmesse.

Så det er bare at komme i gang!!!

God læsning og Guds Fred

Pastor Schønberg

Du kan downloade læseplanerne her:

Det Nye Testamente på ét år

Det Gamle Testamente på ét år (Bemærk denne læseplan indeholder ikke Salmernes Bog)

Det Gamle Testamente på to år


Skriv din mail-adresse herunder – og få besked direkte i din indbakke, hver gang et nyt indlæg lægges op på bloggen!


Støt pastorschoenberg.com

Vær med til at støtte Pastor Schønbergs blog og hjælp med til at sprede det glædelige budskab og kendskabet til den kristne kirke.

25,00 kr.

Du kan også vælge at donere et fast månedligt eller årligt beløb herKategorier:Bibel, Bibelstudie, Downloads, Gør det selv, Gudstjeneste-Højmesse

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Tak for opskriften på at læse Det Gamle Testamente på 1 år med 4 kapitler om dagen.
    For at gøre det lidt anderledes har jeg valgt at læse GT på 1 år på et andet sprog end dansk.
    Jeg er allerede i gang med at læse 2. Mosebog.

    Like

Trackbacks

  1. 100! – Pastor Schønbergs Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

katolskliv.dk/

Katolsk Liv │ EWTN Danmark │ Livet som katolsk kristen

Brother Schoenberg

Faith - Bible - Church - Liturgy - Society

Små Epistler

Søg indad og forstå verdenen

Guds Ord

Bibelvers fordelt på tema

%d bloggers like this: